Kampánynyitó: Semmelweis 200 – Tiszta kézzel a jobbulásért!

2020.10.26.

2018. május 3-án az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Kézhigiéné Világnapja alkalmából tartott rendezvényen meghirdettük Semmelweis 200 – Tiszta kézzel a jobbulásért! országos kezdeményezésünket.

Kampányunkhoz elsőként az Intézet hat tüdőgyógyászati osztálya csatlakozott. Átnyújtottuk az eddig befolyt 2 millió forint adományból vásárolt kézfertőtlenítő-szereket, melyek a betegellátás helyén történő kézfertőtlenítést és a betegek kézmosását segítik majd. Szintén átadtuk az emlékév kitűzőit, melyeket azok a dolgozók fognak viselni, akik betegeik felé is láthatóvá szeretnék tenni, hogy mindig odafigyelnek a megfelelő kézhigiénére, és betegeik ezzel kapcsolatos kérdéseire is készséggel válaszolnak. A betegek tájékoztatását szolgáló és kérdéseik megfogalmazására biztató plakátokat is elhelyezünk az osztályokon.

A sajtótájékoztató során a vállalatok és a lakosság támogatását kértük annak érdekében, hogy a közeljövőben minél több kórházi osztályra eljuttathassunk hasonló adományokat.

A nap folyamán tartott szakmai rendezvény keretében a kórház dolgozói előadásokat hallhattak többek között Semmelweis felfedezéséről és a Semmelweis-emlékév eseményeiről, a kézhigiéné jelentőségéről és helyes gyakorlatáról.

További híreink:

Ombudsmani vizsgálatot kértünk

A jobbulast.info oldalra beérkező egyik hozzátartozói visszajelzés felvetette több alap- és betegjog rendszerszintű...