Tiszta kézzel a jobbulásért!

A Semmelweis-emlékév alkalmából megfogalmaztuk a kérdést:

Mit kívánna Semmelweis Ignác 2018-ban?

Mit kívánna Semmelweis Ignác 2018-ban?

A válasz egyértelmű: ma is a betegek ellátását megelőző és azt követő kézfertőtlenítésért, a megfelelő kézhigiéniével megelőzhető kórházi fertőzések visszaszorításáért küzdene.

Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából szeretnénk elérni, hogy tanai, melyekért 170 évvel ezelőtt küzdött, végre idehaza is érvényre jussanak: a kórházi dolgozók minden beteg ellátása előtt és után fertőtlenítsenek kezet, ezáltal visszaszorítva a kórházi fertőzések előfordulását.

A Jobbulást! Alapítvány kezdeményezését támogatva most Ön is hozzájárulhat a betegbiztonság javításához!

 

Kórházként csatlakozhatok?

Amennyiben intézménye csatlakozni kíván a kezdeményezéshez, kérjük, vegyék fel velünk e-mailben a kapcsolatot (info@jobbulastalapitvany.hu)! Kérni fogjuk egy igényfelmérés elkészítését az egyeztetett szempontok szerint. Amint a szükséges összeg rendelkezésünkre áll, megvásároljuk a fertőtlenítőket és gondoskodunk kiszállításukról, valamint egyeztetünk a kitűzők és a betegtájékoztató plakátok kihelyezéséről is. Az igények elbírálása a beérkezés sorrendjében történik.

Amennyiben kórházukban vagy egyes osztályokon már adottak a betegellátási pontokon történő kézfertőtlenítés feltételei, természetesen lehetőség van önmagában a tájékoztató kampányhoz való csatlakozásra is, ebben az esetben a kért kitűzők és plakátok kiszállításáról gondoskodunk.

Hogyan segíthetek?

Ahhoz, hogy az év folyamán egyre több és több betegágy mellett lehessen alkoholos kézfertőtlenítővel és kitűzőt viselő dolgozóval találkozni, az Ön segítségére is szükség van!

Egy vagy akár több kézfertőtlenítő jelképes megvásárlásával támogathatja alapítványunk fenti céljait. Az erre szánt összeget alapítványunk bankszámlaszámára átutalással juttathatja el.

Tájékoztatásul az alapítvány által vásárolt fertőtlenítők és adagolók költsége:

  • kórtermekbe szerelhető fali adagoló alkoholos fertőtlenítővel: 12 000 Ft
  • ágyvégi tartó alkoholos fertőtlenítővel: 3 500 Ft
  • betegmosdókba szerelhető fali adagoló szappannal: 40 000 Ft